Steigerhouten Kaaswinkel van Kaasmeester Richard
Kaasmeester Richard kwam al in 2015 naar mij toe voor plannen van een nieuwe winkel. Hij had toen zelf nog een kaaswinkel in Utrecht, maar door de lange reistijd voor hem vanaf ’s-Gravenzande wilde hij zijn eigen kaaswinkel in ’s-Gravenzande. Toen men in ’s-Gravenzande het plan Hart van ’s-Gravenzande ging ontwikkelen heeft Kaasmeester Richard daar gelijk op ingeschreven.
In 2016 was het officieel en Kaasmeester Richard kreeg een winkel ruimte in het nieuwe Hart van zijn eigen stad.
Ik ben toen voor hem gaan tekenen, het enige wat hij kreeg van de ontwikkelaar was een schets van de lege unit, 60 m2 zonder verdere maten, wel met nog een stukje tekst over hoe hoog de unit is en hoe en waar de ramen zaten.
Richard had aangegeven dat hij een zo groot mogelijke winkel wilde hebben, maar ook nog een stuk magazijn nodig had, met ruimte voor een toiletgroep en een keukentje en tevens voor opslag en voor koeling
Ik heb het gehele ontwerp voor hem gemaakt, tijdens de bouw alles besproken met zijn aannemer, waar de wanden moesten komen, waar en hoe het plafond en welke kleuren we afgesproken hadden.
Tevens alle locaties aangegeven voor de elektricien en voor de airco en koeling leveranciers.
Kortom van kale ruimte naar volledig functionerende winkel.
Bij binnenkomst links de noten balie, waar Kaasmeester Richard elke dag vers zijn eigen noten brand.
Aansluitend op de achterwand de kasten met flessen olie en wijn en bier en verpakte nootjes, daarnaast de buitenlandse kaas koeling, naast de deur naar het magazijn een rijpings kast om kaas na te rijpen.
Aan de rechterwand allemaal kaas, aan de wanden kaasplanken en daarvoor de kaas”banaan”zoals Kaasmeester Richard deze genoemd heeft. Op deze Kaas”banaan”liggen vele soorten kaas.
Aan het begin van de winkel een kast met kaas accessoires van Maison Blue gemaakt in samenwerking met Jongeneel verpakkingen die dit levert voor de Nederlandse markt.
Gemaakt van op de bouw gebruikte steigerplanken, deze steigerplanken worden gesorteerd en dan op latten gelegd, waarna dit steigerhout klaar is om voor ongeveer 10 dagen in een droogoven te gaan. In deze droogoven wordt het vocht percentage langzaam terug gebracht tot ongeveer 10%.
Door het drogen zal dit steigerhout na verwerking bijna niet meer krimpen.
Steigerhout is en blijft een natuurproduct en kan altijd nog iets gaan werken, door het drogen wordt dit wel tot een minimum beperkt, zodat u een lange tijd plezier heeft van uw steigerhouten inrichting.
Na het drogen komt de verwerking van dit steigerhout.
Nadat alles gezaagd is, frees ik met een bovenfrees een rond kantjes aan deze steigerplank, zodat de scherpe kanten er af zijn, daarna wordt het geschroefd en waar nodig aan elkaar verlijmd tot een zeer solide constructie.
Steigerhout zijn gebruikte steigerplanken en daardoor nooit helemaal recht en strak, dat hoort ook wel een beetje bij een steigerhouten inrichting, dat is de charme van steigerplanken.
Als alles in elkaar zit, schuur ik alles meerderen keren.
Ik start met een grove korrel schuurpapier om al het cement, kalk en verf er af te schuren.
Daarna met een middel fijne korrel schuurpapier en dan met een zeer fijne korrel schuurpapier.
Na het schuren komt het lakken, dit doe ik met glansvrije parket lak, een lak die het steigerhout veredeld, qua kleur mooi ophaalt en mat laat zoals een steigerplank bedoeld is.
Tussen het lakken door wordt het nog een keer geschuurd en ook na het lakken wordt uw steigerhouten inrichting nog een keer geschuurd. Door het lakken komen de haartjes van vezels in de steigerplanken omhoog te staan en die moeten weer vlak geschuurd worden voor een uiteindelijk zeer glad uit resultaat.
Van krukje tot complete inrichting en van enkele stuks tot de aantallen die u zou willen hebben.
Mijn motto: Uw wens is mijn uitdaging
Neem contact op voor een offerte.